Kako nekoga blokirati na Facebooku (in ga odblokirati)

Oglas

Pokažemo vam, kako lahko nekoga blokirate na Facebooku, pa tudi, da ne spremljate uporabnikov in strani, da prekinejo vaš News News

Facebook je odličen način za ohranjanje stika z družino in prijatelji, lahko pa pomeni tudi, da ste preplavljeni z lažnimi ali nadležnimi vsebinami ali, v najslabšem primeru, na mestu, kjer ljudi nadlegujejo ali trpinčijo. Na srečo vam ni treba dogovarjati z ljudmi, s katerimi nočete imeti ničesar, saj jih lahko preprosto blokirate in jim odstranite možnost, da stopijo v stik z vami ali vidijo karkoli, kar objavite. V tem članku vam bom pokazal, kako blokirati ljudi, ki jih nočete videti, in v primeru, da se zmotite ali si premislite, kako jih odblokirati. Pokazal vam bom tudi, kako lahko prekličete nekoga naprej: to skriva vaše objave od vas, vi pa ostanete prijatelji. Slednja možnost je odlična za ljudi, ki so preprosto nadležni ali nagnjeni k objavljanju smeti.



Poglej tudi,kako narediti Facebook manj nadležen

Kako nekoga blokirati na Facebooku

Začel bom z najbolj skrajnim primerom: blokirati nekoga. Ta možnost popolnoma blokira, da bi vas nekdo lahko vzpostavil, in v najbolj skrajnih primerih boste morda želeli, da bi nekoga popolnoma blokiral, da bi vas lahko kontaktiral ali celo dodal kot prijatelja (če ste z osebo že prijatelji, ta možnost jih ne bo prijavila. Na srečo Facebook to zelo enostavno olajša s svojim menijem bližnjic za zasebnost.





1. korak - Uporabite meni za zasebnost

Pojdite na svojo Facebook stran in kliknite ikono zasebnosti (videti je kot ključavnica in je v zgornjem desnem kotu zaslona), da odprete gumb bližnjic za zasebnost. Kliknite 'Kako naj preprečim, da me nekdo moti?' nato vnesite ime ali e-poštni naslov osebe, ki jo želite blokirati, v polje in kliknite gumb Blokiraj.

2. korak - Izberite osebo s seznama

Videli boste seznam uporabnikov, ki ustrezajo vašemu iskanju, zato boste lahko prepričani, da ste izbrali pravo osebo. Kdor je že prijatelj (ali je prijatelj s prijatelji) se bo najverjetneje pojavil na vrhu strani. Nato morate klikniti gumb Blokiraj poleg osebe ali ljudi, ki jih želite blokirati.



3. korak - Potrdite blok

Nato se odpre pogovorno okno, ki vas opozori, kaj bo blokiralo. Kratka različica, če vas oseba ne bo mogla videti ali dodati (ali znova dodati) kot prijatelja. Facebook pa predlaga, da se obrnete na osebo s sporočilom in jim sporočite, da vas moti. Njihove objave lahko tudi odstranite iz vira novic (za več informacij glejte spodaj). Če ste srečni, da želite nekoga blokirati, za nadaljevanje kliknite gumb Blokiraj.

Ko je nekdo blokiran, če poskusi in dostopa do vašega profila, prejme sporočilo spodaj. Če to sporočilo vidite sami, obstaja možnost, da ste ga sami blokirali.



Kako nekoga odblokirati na Facebooku

Če ste nekoga blokirali in vam je prišlo do spremembe srca in želite ponovno postati prijatelji, ga morate najprej odblokirati. Pojasnil bom, kako to storiti tukaj, ko pa končate, se boste morali znova dodati kot prijatelji.

1. korak - Oglejte si blokirane ljudi

Odprite Facebook in kliknite ikono zasebnosti (ključavnica v zgornjem desnem kotu zaslona) in kliknite »Kako preprečim, da me nekdo moti?« in nato kliknite povezavo Prikaži vse blokirane uporabnike. Prikaže se pogovorno okno, ki pokaže vsem, ki ste jih blokirali. Kliknite gumb Odkleni poleg osebe, ki jo želite pripeljati nazaj od mraza.

Če se vrnete na možnost »Kako preprečiti, da me nekdo moti?« (2. korak v razdelku »Kako nekoga blokirati na Facebooku«), lahko dostopate tudi do seznama ljudi, ki ste jih blokirali. Tukaj lahko izberete tudi, če želite deblokirati uporabnika.

2. korak - Potrdite sprostitev

Na naslednjem zaslonu potrdite, da želite odblokirati uporabnika. To se ne bo samodejno znova spoprijateljilo, zato bo moral nekdo popraviti mostove s pošiljanjem prošnje za prijatelje. Upoštevajte, da ne morete nekoga ponovno blokirati 48 ur, če se spet premislite.

Kako preklicati uporabnika ali skriti njegovo vsebino

Manj skrajno kot nekoga, ki blokira nekoga, lahko namesto tega uporabnika Facebooka 'prekličete', ali njegovo vsebino skrijete iz News News. To odstrani njihove objave iz News News in pomaga zmanjšati nered. To je odlično orodje za ravnanje z ljudmi, ki so samo nadležni ali pa preveč objavljajo.

1. korak - Ne upoštevajte uporabnika

Najprej poiščite objavo uporabnika Facebooka, ki krči vaš News Feed. Kliknite puščico, usmerjeno navzdol, v zgornjem desnem kotu njihove objave. Prikaže se meni z možnostmi. Kliknite možnost »Prekliči [uporabnik]« in vse objave te osebe bodo odstranjene iz vira Novice in nove se ne bodo pojavile. Še vedno boste ostali prijatelji, oseba, ki jo niste spremljali, ne bo vedela, da ste jih skrili, in vsebino skrite osebe si lahko še vedno ogledate, tako da odprete njihovo stran profila.

3. korak - Skrivanje objave / ogled osebe manj

Če je oseba objavila samo eno stvar, ki je moteča, boste morda želeli skriti samo eno objavo. Kliknite puščico navzdol poleg objave osebe in izberite Skrij objavo. To posamezno objavo boste odstranili z zaslona. Na potrditvenem zaslonu lahko eskalirate stvari tako, da izberete »Ogled manj od [Uporabnik]« «. S tem se zmanjša pogostost objav uporabnikovih objav v vašem News News-u, ne da bi jih ti sporočil. Zgornji koraki ne delujejo samo za uporabnike Facebooka, ampak tudi za Facebook strani, ki so vam všeč. Če se vam zdi, da stran z vsebino neželena vsebina pošilja novice, lahko na podoben način zmanjšate število objav ali prekličete njeno spremljanje.

Kako spet slediti nekomu

Če ste koga skrivali iz svojega vira, vendar zdaj želite začeti videti njihove objave, je to zelo enostavno. Preprosto pojdite na stran s profilom osebe in kliknite gumb Sledite na vrhu strani (desno od njihovega imena). Zdaj boste začeli videti vse novo, kar bodo objavili v vašem News Feed-u.

Jeziki
Spanish Bulgarian Greek Danish Italian Catalan Korean Latvian Lithuanian Deutsch Dutch Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Turkish French Hindi Croatian Czech Swedish Japanese